Публикувайте разказ

Публикувайте Ваш разказ

Както знаете в този блог, освен моите и на Комитата, публикуваме и вашите пътеписи.

Ако искате разказът Ви да се появи на този сайт, трябва да направите следното:

  • прочетете условията за публикуване по-долу
  • ако сте регистриран потребител можете да го създадете директно като статия в него


Условията един разказ да се появи тук са следните:

  • Да бъде разказ за пътуване до….където ви дойде на ум. Няма ограничение за мястото за пътуване – ако ми разкажете как сте се качили на Черни връх с лифта, стига да е забавно и/или интересно, разказът може да бъде качен на сайта. Ако ми разкажете как живеят в Нова Гвинея местните – също:-)
  • Разказът (поема, есе, новела – няма значение точната литературна форма) – трябва да бъде забавен и/или интересен. Ако за Вас самия/самата разказът се струва забавен и интересен (а най-важното е да ви е било кеф, докато го пишете) – той ще бъде такъв и за читателите на блога. Е, и на мен, де – нали трябва да му хвърля едно око преди да го пусна.
  • Разказът (поема, есе и т.н….) трябва да бъде личен. Целта ми е да събера личните впечатления на пътешестениците от света (вкл. и от Витоша и от Катманду, и от Рейкявик, и от Буенос-Айрес, и от гръцките острови и от…). А „личен“ още значи, че вие сте авторът! (а ако искате да ми препоръчате чужд разказ, тярбва да укажете, че не сте негов автор)
  • Желателно е да бъде написан на български/македонски и на кирилица. Ако не е на кирилица – ще го оправя, не е страшно. Също така, ако разказът е много интересен или се отнася за някое много екзотично място – може да бъде и на сръбски, руски или немски. С английските разкази най-трудно се справям, де – останалите не са ми проблем.
  • Запазваме си правото да коригираме пунктуацията, малки/големи букви, заглавия и подзаглавия на изпратените текстове. Това не бива да ви отпуска и да не си ги преглеждате;-) но имайте пред вид, че добре оформените разкази се четат много по-леко и приятно, колкото и невероятно да ви звучи.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: